maanantai 13. helmikuuta 2017

Aamupalalla


Jos sellasta ihmistyyppiä on, niin mä oon ehdottomasti aamupalaihminen. En lähde koskaan kotoa mihinkään syömättä aamupalaa (paitsi aamupalalle), ja haluan varata siihen aikaa. Rakastan smoothieita, munakkaita, hedelmäsalaatteja, hyviä leipiä, mehuja... Aikaisina kouluaamuina ei ehkä ole aikaa valmistaa isompia herkkuja, mutta silti haluan, että aamupala on hyvä ja ehdin nauttia sen samalla kun katson Gilmoren tyttöjä läppäriltä keittiön pöydän ääressä. Tärkeitä rutiineja. Syön lähes joka päivä kaurapuuroa, mutta viikonloppuisin tykkään myös tehdä jotain erilaista. Puuroon kyllästyy jos se on aina samanlainen, joten tässä onkin mun muutamia yksinkertaisia sovellutusvinkkejä:

- Tuoreet/pakastemarjat
- Jugurtti (oma lemppari on vanilja)
- Mehukeitot
- Chian siemen/kauramaito/soijajugurtti/vaahterasiirappi/kardemumma/kaneli edellisenä iltana valmiiksi tehty, sekoitetaan puuron joukkoon aamulla
- Banaani muussattuna tai viipaleina
- Pähkinät, esim. cashew ja saksanpähkinä

Lisäksi heitän lähestulkoon aina joukkoon kanelia



Viime viikonloppuna innostuin perinteisten banaanipannarien sijaan tekemään  vohveliraudalla kauravohveleita. Oman mahan hyvinvoinnin vuoksi oon kokeillut vuorotellen milloin mitäkin gluteenittomia tai maidottomia ruokia. Täältä löysin ohjeen herkullisiin gluteenittomiin ja maidottomiin (käytin kauramaitoa) vohveleihin. Kieltämättä eron huomaa perus vehnäsokeriherkkuihin, mutta näistä tuli ehkä vähän terveellisempi vaihtehto aamuun, ja makeutta sain lisättyä marjoilla ja vaahterasiirapilla. Vaniljasokerin/uutteen poisjättämällä näistä saisi varmasti myös hyvän suolaisen version esimerkiksi lohitäytteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti