sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

IKEA HACK - kultainen sohvapöytä


Aloitin pari kuukautta sitten kultainen sohvapöytä-operaation, jonka lopputuloksen esittelen nyt! Pinterest-selailun kautta päädyin tällaiseen tuunausratkaisuun, joka oli melko simppeli.

Jos tällaista haluaa lähteä kokeilemaan niin ei tarvitse muuta kuin:

- Ikea Vittsjö-sohvapöytäsetin
- 2 pulloa kultaista spraymaalia
- suojahanskat ja maalaustason suojan

Mä en lähtenyt edes mitään pohjamaalijuttuja laittamaan kun tää oli enemmän tällainen kokeilu, en osaa sanoa olisiko pitänyt :D


Tästä lähdettiin! Ensin pöydät kokoon ilman alalevyä ja lasia. Pääsin maalailemaan mun vanhempien kodin takapihalle ja suosittelenkin tekemään homman ulkotiloissa sotkun lisäksi myös hajun takia.


Valitsin maaliksi Maston-merkkisen Hobby-maalin, jonka kyseinen yksilö oli kyllä ihan susi, pullo vuosi ja tiputti maalipisaroita. Yksi pullo ei riittänyt joten hain uuden, ja tämä kuvassa näkyvä oli kuulemma samaa tavaraa uudessa pullossa, toimi myös normaalisti! Korkin väri kertoo maalin sävystä ja tarjolla oli myös kirkkaan kultaista. Myyjän suosituksesta päädyin  kuitenkin tähän, sillä ne kiiltävät eivät kuulemma olleet yhtä kestäviä, vaan tarkoitetty enemmän koriste-esineiden yms maalaamiseen. Kirkas kultainen mulla oli alunperin kiikarissa, mutta tästäkin tuli yllättävän kiva :)

Jouduin kuitenkin odottamaan viikon maalikertojen välillä, sillä pullossa lukee "päällemaalaus puolen tunnin TAI 7 vrk kuluttua" Eli en siihen puoleen tuntiin ehtinyt kun käväisin hakemassa uuden pullon ja 7 päivää odoteltiin. Maali voi ilmeisesti alkaa "kiehumaan" eli muodostamaan kuplia pintaan jos päällemaalauksen tekee liian aikaisin.


Maalit pinnassa! Kuivumisen jälkeen lasi ja alataso paikoilleen, ja eikun käyttöön!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti