tiistai 30. toukokuuta 2017

Brunssiunelmia


Musta on aina upeaa huomata miten lahjakkaita, päättäväisiä ja intohimoisia ihmisiä mun ympärillä on. Hyvä esimerkki on ystäväni Vivi ja Räikäntalon brunssi Ylöjärvellä, jonka tämä nainen päätti järjestää. Vivi ideoi, suunnitteli ja toteutti. Hän teki valtavan duunin itse, mutta haali ympärilleen myös ystäviä apuun sekä muutaman yhteistyökumppanin. Brunssi järjestettiin lauantaina. Parina edellisenä päivänä tapahtui iso konkreettinen työ kauppakäynnin, ruokien leipomisen ja tilan kuntoon laittamisen merkeissä. Kattauksia oli kaksi ja itse pääsin vanhempieni kanssa ensimmäiseen brunssiin nautiskelemaan.  Jäin  vielä auttelemaan toiseen kattaukseen, otin kuvia, täydensin pöytää ja osallistuin loppusiivoukseen. Tällaiset intohimoprojektit on ihania ja niissä on aina ilo olla mukana.

Brunssilla oli tarjolla hapanjuurileipää, kroisantteja, kinkkupiirakkaa, salaatteja, uunimunakasta, hedelmiä, jugurttia ja granolaa, pannaria, porkkanakakkua, suklaakonvehteja jne. Ei mitään liian monimutkaista vaan toimivaa ruokaa, joka oli taidolla, huolella ja sydämellä tehty.




Brunssipaikkana toiminut Räikäntalo sijaitsee Ylöjärvellä ja se on toiminut muun muassa kaupungintalona ja päiväkotina. Monesti purku-uhan alla ollut vanha rakennus on nyt 4H-yhdistyksen käytössä. Brunssi antoi rakennukselle uuden käyttömahdollisuuden ja uskon sillä olleen arvoa paikallisten silmissä. Molemmat kattaukset olivat täynnä, ja näin saatiin kuluja tasattua.







Unelmien eteen kannattaa nähdä vaivaa ja toteuttaa niitä vaikka pienemmässä muodossa ensin. Räikäntalon brunssille jäädään odottamaan jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti