keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulun jälkeisiä kuulumisia


Taas on yksi ihana joulu vietetty. Joululla on aina ollut iso paikka mun sydämessä, pienenä lähinnä lahjojen takia mutta koko ajan enemmän sen tunnelman ja läheisten kanssa vietetyn ajan takia. Aatto ja sit ympäröivät päivät sukkuloitiin sukulaisilla joulupöydästä toiseen ja tuli niitä toivottuja lahjojakin. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen joulu oman asunnon kanssa ja oli mahtavaa päästä laittamaan valoja ja kynttilöitä pitkin kämppää. Viime vuonna asuin jo täällä, mutta silloin joulu meni Afrikassa upealla reissulla. Tänä vuonna meille hankittiin kaksioon sopiva vähän mua lyhyempi joulukuusi, joka toi heti sopivaa tunnelmaa. Kuusta koristaa liian pitkät valot sekä kokonaista kolme koristetta, mutta se on täydellinen.

Sairaistuin flunssaan juuri aattoviikon alussa, mikä ei sinänsä ollut yllättävää. Kaikki syksyn jutut oli hoidettu ja tunnollisena oppilaana flunssa iski heti lomalla kun kaikki hommat oli hoidettu. Tauti helpotti onneksi aattoon mennessä sen verran, ettei tarvinnut vain arvailla jouluruokien makuja tukkoisella nenällä. 

Oon vähän huono lomailemaan. Tai mun mielestä on ihanaa olla lomalla ja nautin ajatuksesta, että olisi parasta olla tekemättä mitään. Todellisuudessa muhun iskee nopeasti huono omatunto liikkumattomuudesta ja tekemättömyydestä, kun on tottunut koulussa treenaamaan joka päivä. Tästä on tuhansia meemejä, kun on niin paljon tekemistä että päätyy olemaan tekemättä mitään... Tiedän kyllä ansaitsevani levon ja tekemättömyyden, mutta silti soimaan itseäni samalla kun painaudun syvemmälle sohvan nurkkaan ja laitan toisen jakson Gilmoren tyttöjä pyörimään. Tänään uskaltauduin ja sain aikaiseksi lähdettyä koululle tekemään lyhyen lihaskuntotreenin sekä vähän omaa tanssi-improa. Tuli kyllä hyvä fiilis kun pääsi liikkumaan. Pitäisi osata muistuttaa itselleen, että treeni on tärkeää ja myös asia mistä nautin, mutta myös treenittömyydestä voi nauttia hyvällä omallatunnolla.

"Time you enjoy wasting is not waste of time"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti