lauantai 31. joulukuuta 2016

Year 2016 with me

Tammikuu




Vuosi vaihtui rauhallisissa tunnelmissa. Pian kuitenkin alkoi hulina, kun lukioporukalla perustettu teatteriyhdistys sai tuulta purjeisiin. Me toteutettiin itsenäisenä yhdistyksenä Rent-musikaali johon koottiin castingien kautta huippu porukka nuoria esiintyjiä ja palkattiin ammattilaisohjaaja ja -koreografi. Itse toimin apulaistuottajana ja esityksissä stage managerina, mutta loppujen lopuksi kaikki tekivät vähän kaikkea. Tammikuussa päästiin harjoittelemaan castin kanssa ja se vei kaikki viikonloput.


Helmikuu



Rent-treenit jatkuivat ja ensi-iltaan tuli myös kaksi koulun juttua joissa olin mukana tanssimassa. Juoksin siis treeneistä toisiin ja siinä sivussa hoidin normaalia opiskelua. Jälkeenpäin kun katson mun hulluja aikatauluja, mietin että miten oikein jaksoin. Kai sitä jaksaa paahtaa kun tekee sitä mitä rakastaa. Oli toi aika kuitenkin rankkaa eikä sitä aikaansa enempää olisi jaksanutkaan. Kävin myös tanssimassa yhdellä musiikkivideolla mikä oli tosi hauskaa!


Maaliskuu



Maaliskuussa täytin 21 vuotta ja itse juhlapäivä meni Tukholman pääsykoematkalla. Onneksi mukana oli hyvää seuraa niin reissussa pystyi myös juhlistamaan synttäreitä ja ottamaan puoliksi loman kannalta. Rent-huuma jatkui entistä kiivaampana, päästiin Aamulehteen ja oikeaan teatteritilaan harjoittelemaan, sekä rakentamaan massiivista rakennustelineistä pääosin koostuvaa lavastusta.


Huhtikuu



Rentin ensi-ilta. Unohtumaton, rankka ja upea kokemus. Tämän eteen oltiin tehty sydänverellä töitä yötä myöten ja pelkkä väsymus aiheutti itkukohtauksia. Kaikki oli kuitenkin sen arvoista kun pääsi näkemään valmiin esityksen jota myytiin loppuun. Välillä kävin taas Tukholmassa pääsykokeiden toisessa vaiheessa mutta siihen pääsykoerundi päättyikin. Antti Tuiskua ja Näsinneulassa arjen yläpuolella ruokailua sekä tanssiesitys ja lisääntyvä auringon valo ilhaduttivat.


Toukokuu


Vappu ja paljon kivoja juttuja kevään koittaessa, kuten mun rakastaman bändin Mumford & Sonsin keikka Hartwall Areenalla. Ehdin nauttimaan auringon lämmöstä, polttareista sekä rakkaiden luokkalaisten valmistumisesta ja loman (=töiden) alkamisesta.


Kesäkuu



Olin kesän töissä Särkänniemessä ajolaitekuskina. Työ vei paljon aikaa ja oli paikoitellen raskasta, mutta työympäristö ja erityisesti meidän tiimi oli aivan ihania. Kesään mahtui huikeita tapahtumia, yöuintia ja Power Park -reissua parhaalla mahdollisella työporukalla. Juhannus sujui rennosti mökkimaisemissa just niin kuin juhannuksen pitääkin mennä.


Heinäkuu





Ruisrock. Kesän yksi kohokohta johon sain kuin sainkin venkslattua vapaata töistä. Kaikki kolme päivää vietettiin mahtavalla porukalla Ruissalon väenpaljoudessa. Tungos oli ärsyttävää ja väsymys painoi jo aika lujaa sunnuntaina, mutta superhyvät muistot jäivät. Seinabo Sey, Major Lazer, Macklemore ja monet muut huikeet keikat. En edes tajunnut että osasin kaikki Apulannan settilistan biisit ulkoa?? Pari ensiaputelttareissua ja tarpeeksi kiinalaista ruokaa.

Heinäkuussa käytiin Aleksin kanssa minilomalla Hangossa, jossa yövyttiin aivan ihanassa Villa Solgårdenissa. Osuttiin niin hyvänä hetkenä, ettei silloin majoittunut kuin yksi nainen meidän lisäksi, joten aamupalapöydässä oli rauhallista. Todella lämmin suositus Villa Solgårdenista. Maittava aamupala vihersmoothieineen ja suklaakakkuineen, kaunis sisustus ja mukava omistaja. Muutenkin Hanko oli viehettävä uusi tuttavuus.


Elokuu



Eppu Normaali Ratinassa. Ensimmäinen Eppujen keikka oli mahtava vaikka mun selkä meinasikin sanoa itsensä irti siitä seisomisesta. Varsinkin Filharmonian mukana olo sai kylmät väreet. Kesä oli täynnä huonoja ilmoja mikä ei ole kovin ideaalia huvipuistolle. Saatiin kuitenkin hyvässä porukassa aikaan hauskoja hetkiä kun istuttiin sateensuojassa ukkostauolla. Puolivälissä kuuta juhlittiin aivan ihania häitä! Häät on ihan parasta ja nämä kyseiset olivat kovin kauniit ja viihtyisät. Sain kunnian tehdä hääparille häävalssin josta oon erityisen kiitollinen.


Syyskuu



Viimeiset työvuorot ja haikeat mutta huojentuneet heipat Särkälle. Viimeinen kouluvuosi starttasi uusin kujein ja tukka sai vähän uutta väriä.


Lokakuu



Kolme viikoa lokakuusta vietin Wienissä opiskellen tanssia, laulua ja teatteria. Järjestin omatoimisen vaihdon Sunrise Studios-nimiseen paikkaan johon lähdimmä luokkalaiseni Ainon kanssa. Asuimme hyvässä Airbnb-asunnossa josta oli 15 minuutin matka kouluun. Matkan varjopuolena multa mitä ilmeisimmin varastettiin kamera mutta muuten reissu sujui superhyvin ja antoi ystäviä ja kokemuksia Itävallasta. Koulun lisäksi ehdittiin kiertämään kaupunkia, katsomaan esityksiä ja museoita, sekä laulamaan karaokea!

Kun tultiin takaisin alkoi kova harjoittelu oman opinnäytetyön kanssa jossa tein teoksen viidelle muulle luokkalaiselleni tanssijalle. Halloweenia juhlin yksisarvisena koska en halunnut mitään pelottavaa.


Marraskuu




Kävin Robinin keikalla Unionissa, perustin blogin ja ehdin vähän rentoilemaan.
Juhlimme 3-vuotis seurustelupäivää ja mun lahja oli reissu Porvooseen Haikon kartanoon. Yövyimme kartanon puolella mitä voin todellakin suositella. Ravintolan ruoka oli keskinkertaista, mutta palvelu oli moitteetonta, saimme kuohuviiniaamiaisen omalla puolella ja pieni mutta viihtyisä allasosasto oli käytössämme. Kävimme myös kiertelemässä Porvoon vanhassa kaupungissa.


Joulukuu



Oman opinnäytetyöni The only constant ensi-ilta. Olin täydellisen tyytyväinen lopputulokseen sille annettujen aikaraamien puitteissa. Teoksesta tuli itselleni henkilökohtainen ja sen tekemisestä voisin joskus enemmänkin kertoa. Kova työ saatiin päätökseen ja oli aika siirtyä juhlimaan joululomaa rankan syksyn jälkeen.


Huhhuh! Olipa vuosi. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin vuodet tuntuu kuluvan. Kiva tehdä tällaisia koosteita niin näkee kuinka paljon sitä on loppujen lopuksi tullut tehtyä. Vuosi oli henkilökohtaisesti työntäyteinen ja paikoitellen todella rankka. Maailmalla on tapahtunut paljon sellaista mikä saa pelkäämään ja hauamaan lähteä pakoreissulle jonnekin toiselle planeetalle. Paljon on kuitenkin mahtavia juttuja ja ihania ihmisiä tässä maailmassa, eikä ne parhaat jutut aina päädy lehtien etusivuile. Joskus tekee ihan hyvää keskittyä vain itseensä ja todeta kuinka hyvin omat asiat täällä on ja muistella kuluneen vuoden huippuhetkiä. Odotan ensi vuotta jännityksellä, sillä mulla starttaa viimeinen lukukausi koulussa ja sitten hyppään tuntemattomaan johonkin. Rakkautta, uskallusta ja positiivisuutta!

Kiitos vuodesta 2016, ihanaa tulevaa vuotta kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti